Билјана Лазаревска од ООУ Вера Јоциќ поттикната од конференцијата ни го претставува примитивниот дестилатор. Го сместивме на сончево место (во двор или до прозор во училницата). После одреден период на последниот час, проверуваме што се случува и колку несолена вода сте собрале во резервоарот.

.  

 


Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati per ricevere gli ultimi articoli inviati alla tua e-mail.

Rispondi

Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading