Билјана Лазаревска од ООУ Вера Јоциќ поттикната од конференцијата ни го претставува примитивниот дестилатор. Го сместивме на сончево место (во двор или до прозор во училницата). После одреден период на последниот час, проверуваме што се случува и колку несолена вода сте собрале во резервоарот.

.  

 


Descubre más desde Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Suscríbete y recibe las últimas entradas en tu correo electrónico.

Deja un comentario

Descubre más desde Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Suscríbete ahora para seguir leyendo y obtener acceso al archivo completo.

Seguir leyendo