Билјана Лазаревска од ООУ Вера Јоциќ поттикната од конференцијата ни го претставува примитивниот дестилатор. Го сместивме на сончево место (во двор или до прозор во училницата). После одреден период на последниот час, проверуваме што се случува и колку несолена вода сте собрале во резервоарот.

.  

 


Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura