Даниела Пижевска  од ООУ „Свети Климент Охридски“- Бутел преку изработка на постер претстави како тим од одделенски наставници низ неколку активности спроведуваат неколку еколошки активности следење на презентација на smart табла за подигање на еколошката свест за заштита на планетата земја. Садење на садници во училишниот двор, Собирање на искористена пластична амбалажа за понатмошно рециклирање.

Изработка на украсни предмети од стари пластични, хартиени материјали. Стекнати нови знаења за тоа колку е важно да ги рециклираме отпадоците намсето да ги фрламе и да ја уништуваме природата. Како од стари материјали да создадеме нешто ново и да го украсиме просторот околу нас.

Со садењето да растенија во почвата ја разубавуваме нашата животна средина и допринесуваме за почист воздух.

   

.  

 

Rispondi

Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading