ООУ Вера Јоциќ секогаш наоѓа начин како рециклираната хартија да ја искористи во образовни цели. Под менторство на наставничката Билјана Лазареска учениците изработија авиони од рециклирана хартија на кој напишаа пораки како можеме да се справиме со хартијата што ја користиме во училиштата и како после рециклирање можеме да ја користиме повторно за изработка на прекрасни образовни помагала во случајот авиони со пораки за возрасните како и они да помогнат во зачувување на животната средина.

 

 

   

   

.  

 


Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati per ricevere gli ultimi articoli inviati alla tua e-mail.

Rispondi

Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading