Билјана Лазаревска од ООУ Вера Јоциќ поттикната од конференцијата ни го претставува примитивниот дестилатор. Го сместивме на сончево место (во двор или до прозор во училницата). После одреден период на последниот час, проверуваме што се случува и колку несолена вода сте собрале во резервоарот.

.  

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: