Даниела Пижевска  од ООУ „Свети Климент Охридски“- Бутел преку изработка на постер претстави како тим од одделенски наставници низ неколку активности спроведуваат неколку еколошки активности следење на презентација на smart табла за подигање на еколошката свест за заштита на планетата земја. Садење на садници во училишниот двор, Собирање на искористена пластична амбалажа за понатмошно рециклирање.

Изработка на украсни предмети од стари пластични, хартиени материјали. Стекнати нови знаења за тоа колку е важно да ги рециклираме отпадоците намсето да ги фрламе и да ја уништуваме природата. Како од стари материјали да создадеме нешто ново и да го украсиме просторот околу нас.

Со садењето да растенија во почвата ја разубавуваме нашата животна средина и допринесуваме за почист воздух.

   

.  

 


Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura