Секој има право да живее здраво…
Во рамки на активностите за одбележување на месецот ноември – месец посветен на ПРАВАТА НА ДЕЦАТА, #прличевци гласно со порака :
⚠️ДАЈТЕ НИ ЗЕЛЕНО 🟢НАМЕСТО СИВО, ДАЈТЕ НИ ПАРК 🟢НАМЕСТО БЕТОН ‼️
Имаме само една 🌍планета Земја🌎, наша, единствена. Како ќе се однесуваме кон неа, така таа ќе ни возврати🔄. Затоа да бидеме свесни и совесни, да ја чуваме и негуваме и да се грижиме за неа како за сопственото здравје, за животот.
Денешниов ден, кога се одбележува ❗️Светскиот ден на Климатските промени❗️, да ни биде поттик да ја чуваме и унапредуваме животната средина, да укажеме на опасните последици од загадувањето на водата, воздухот и почвата. Да ја сочуваме нашата Планета за нас, за идните поколенија, да растат здрави и среќни.🧑‍🤝‍🧑👭👫👫
Секој од нас има одговорност за 🌎планетата Земја🌎. Тргнете од себе, разбудете ја вашата свест !!!
 
 
  
 

 

 

   

   

.  

 


Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati per ricevere gli ultimi articoli via e-mail.

Rispondi

Scopri di più da Progetto Erasmus+ KA3 – Supporto per la riforma delle politiche 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading