ООУ Вера Јоциќ секогаш наоѓа начин како рециклираната хартија да ја искористи во образовни цели. Под менторство на наставничката Билјана Лазареска учениците изработија авиони од рециклирана хартија на кој напишаа пораки како можеме да се справиме со хартијата што ја користиме во училиштата и како после рециклирање можеме да ја користиме повторно за изработка на прекрасни образовни помагала во случајот авиони со пораки за возрасните како и они да помогнат во зачувување на животната средина.

 

 

   

   

.  

 


Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura