Purpose of the activity Plastik kullanımını azaltmak ve zararları hakkında farkındalığı artırarak eyleme dönüştürmek.
Target group’s age   7-11  
Number of students   25  
Contribution to knowledge and skills Plastiğin çevreye olan etkileri konusunda araştırma yapmaları araştırma-inceleme konusunda yeterliliklerini geliştirmiştir. İnsanın doğal çevreyle uyumlu yaşaması gerektiği konusunda farkındalık kazanılmıştır. Çevreyle uyumlu yaşamanın insanın doğal tutumu olduğu kavranılmıştır.  
Duration 3  dakika sunumlar (Araştırma ve sunum toplam 10 gün sürmüştür.)
Place   Okul / Sınıf ortamı  
Implementation of the activity     Okulumuz öğrencileri plastiği hangi alanlarda kullanıyor? Bu alanlarda plastiğin kullanımını azaltmak için neler yapabiliriz? Sorularına cevap verecek bir  beyin fırtınasını çevre kulübü öğrencileri öğretmenleriyle yalmıştır. Beyin fırtınasından çıkan sonuçlra göre okulda diğer öğrencilere yönelik farkındalık kazandıracak pano ve afişlerle bilinçlendirme çalışması yapılmıştır
Evaluation Öğrencilerimizin bu etkinli spnucunda öncelikle beyin fırtınası yapan 5 er kişilik 4 grup kendi okulda plastiğin poşet, içecek kabı olarak her gün kullanıldığının farkına varmıştır. Poşet ve içwcek kabı olarak kullanmak yerine cam şişe ve kez çanta kullanılmasının anlamlı olacağı farkedilmiştir. Bu doğrultuda öğrenciler beslenme çantalarda poşet yerine bez çanta taşımaya başlamışlar ve içcek için plastik yerine cam şişe kullanmışlardır.
Pictures from activity  


Discover more from Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from Erasmus+ Project KA3 – Support for Policy Reform 21506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading